Gezondheid2 jul '21 18:32

Kabinet waakzaam wegens deltavariant

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet is waakzaam nu de besmettingen weer oplopen en de deltavariant van het coronavirus dominant is geworden. Het aantal positieve tests steeg vandaag naar bijna duizend. Tamara van Ark, demissionair minister van Medische Zorg, is waakzaam.

(ANP / REMKO DE WAAL)

Van Ark ziet de stijging van het aantal besmettingen als een waarschuwing. 'Het is fijn dat we leuke dingen mogen doen, maar we moeten wel ons gezond verstand blijven gebruiken. De anderhalvemeterregel is er voor een reden, want we zijn er nog niet. Bang is een verkeerd woord, maar ik ben wel waakzaam.' Ze wil voorkomen dat in de ziekenhuizen dezelfde situatie ontstaat als vorig jaar.

Lees ook | Liveblog corona

Testen op locatie

Festivals kunnen - onder voorwaarden - gewoon doorgaan. Demissionair minister Hugo de Jonge: 'We zijn in gesprek met de festivalsector om tot een veilige vormgeving van festivals te komen. Dat betekent sowieso het werken met toegangsbewijzen, maar bij meerdaagse festivals is de negatieve test op een gegeven moment verlopen. Ik denk dat het onvermijdelijk is om ook op locatie te testen, zodat iedereen de testuitslag accuraat en actueel kan houden.'

Hierover zal op korte termijn een besluit worden genomen. Volgens het RIVM wordt vermoedelijk de helft van de nieuwe coronabesmettingen veroorzaakt door de deltavariant. Twee weken geleden was dit nog maar 17 procent. Wel blijven de ziekenhuisopnames dalen.

Luister terug | Strenge regels nekken nachtclubs


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen