Gezondheid7 jul '21 12:29Aangepast op 7 jul '21 16:08

In delen van Spanje gaat het nachtleven weer dicht

Auteur: BNR Webredactie

In een deel van Spanje gaat het nachtleven opnieuw op slot. In de Spaanse regio Catalonië stijgt het aantal coronabesmettingen enorm hard. En dus neemt de regio opnieuw maatregelen. Ook in andere delen van Spanje nemen de besmettingen weer toe. 'Net als in Nederland zijn het vooral jongeren', zegt correspondent Carlijn Teeven.

Volgens Teeven is het merendeel van de besmettingen toe te schrijven aan de Delta-variant van het coronavirus. 'Het zijn vooral twintigers die nog niet gevaccineerd zijn, maar die wel hebben kunnen feesten. De oplopende besmettingen zie je ook terug in de ziekenhuisopnames: gisteren waren dat er 575, waarvan 133 op IC. Dat is een derde meer dan tien dagen geleden.'

Catalonië is volgens Teeven één van de regio's waar het het minst goed gaat en waar het complete nachtleven weer op slot gaat. Maar ook elders in Spanje nemen de zorgen toe: 'In delen van Noord-Spanje gaan clubs ook weer dicht, in Galicië wordt ondernemers dringend geadviseerd verantwoordelijkheid te nemen en de discotheken 's nachts te sluiten'.

Het nachtleven in Catalonië gaat voor twee weken op slot, dan wordt gekeken of het geholpen heeft. Het regiobestuur roept echter ook weer op om de mondkapjes te gaan dragen, de regio Castilië y Leon roept intussen op om de avondklok weer in te voeren.

(Flickr / Jorge Franganillo)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen