Gezondheid9 jul '21 17:28

Druk op huisartsen neemt toe

Auteur: BNR Webredactie

Demissionair minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie maakt zich zorgen om de ontwikkelingen van het coronavirus. Uit overleg met de voorzitters van de veiligheidsregio's blijkt dat de druk op de huisartsen begint toe te nemen. Volgens Mirjam van 't Veld, voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), zijn doktoren en hun teams overbelast.

(Unsplash)

Luister terug | 'Nederland op weg naar code rood?'

'Het is een enorme opstapeling van onderwerpen. Huisartsen krijgen te maken met inhaalwerk, en enorm veel vragen over vaccinaties. Daarbij komt dat ze al anderhalf jaar aan het buffelen zijn, en inmiddels zelf ook toe zijn aan vakantie,' aldus Mirjam van 't Veld, voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

De vaccinaties zorgen niet alleen voor veel vragen, maar ook voor veel patiënten bij de huisarts. 'Als je na je vaccinatie toch nog ziek wordt van het virus, ga je als eerste naar de huisarts. Gelukkig hebben veel mensen geen ziekenhuiszorg meer nodig, maar iedereen wendt zich tot de huisartsen, die het al ongelooflijk druk hebben', zegt een bezorgde Van 't Veld.

Luister terug | 'Nog geen directe zorgen over ziekenhuizen'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen