Gezondheid14 jul '21 07:38Aangepast op 14 jul '21 09:45

Deltavariant grijpt om zich heen in Portugal

Auteur: BNR Webredactie

Bijna alle besmettingen in Portugal worden veroorzaakt door de delta-variant en dat heeft grote gevolgen voor het vakantieseizoen. Het is een race tegen de klok om de stijgende besmettingen voor het einde van de zomer onder controle te krijgen. 'De situatie is niet best', zegt BNR-correspondent Jose da Silva vanuit Portugal.

(Hollandse Hoogte / dpa Picture-Alliance)

Luister terug | Nederland verandert nauwelijks op nieuwe coronakaart Europa

'De delta-variant is verantwoordelijk voor honderd procent van alle nieuwe coronabesmettingen in de regio Lissabon. In de rest van Portugal is dat bijna negentig procent. In de regio Lissabon, Porto en de Algarve gelden strenge regels, wil je naar een terras, restaurant of hotel, dan moet je een vaccinatiebewijs of negatieve test kunnen overhandigen. Ook toeristen en kinderen. Dat is niet te doen, dat kost bergen geld, dat gaat niet echt goed. Dagelijks zie je interviews van hotel- en restauranteigenaren die wanhopig zijn en om andere regels vragen'.

Luister terug | Deltavariant rukt op in Portugal, strengere regels ingevoerd

'Buitenlandse toeristen mijden Port ook, er is paniek in de Portugese reisbranche. Experts zeggen dat in twee weken de piek bereikt wordt. Vanaf half mei heeft de Deltavariant zich verspreid. Portugal is eerder met delta in aanraking gekomen door de Britten.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen