Gezondheid24 jul '21 12:44

'Tien procent ziekenhuispatiënten is volledig gevaccineerd'

Auteur: BNR Webredactie

Slechts tien procent van alle coronapatiënten is volledig gevaccineerd, zo blijkt uit een steekproef van het Landelijk Coördinatiecentrum ­Patiënten Spreiding (LCPS) in Zuidwest-Nederland en de Volkskrant die vragen stelde aan alle regionale zorgnetwerken en verschillende ziekenhuizen.

Volgens het LCPS zou van alle patiënten in de regio waarin zij een steekproef hielden 67 procent niet gevaccineerd zijn. Achttien procent van de opgenomen mensen heeft minimaal één prik gehad en vijftien procent is helemaal gevaccineerd. De mensen die gevaccineerd zijn en op de intensive care liggen, zijn vaak mensen die al andere aandoeningen hebben of van wie het immuunsysteem minder goed werkt, schrijft de Volkskrant.

Exacte landelijke cijfers over hoeveel coronapatiënten wel of niet gevaccineerd zijn, zijn er niet. De Volkskrant meldt dat de meeste ziekenhuizen en regionale zorgnetwerken geen cijfers hebben. Ook het RIVM weet niet wat de exacte verhoudingen zijn tussen wel en niet gevaccineerde coronapatiënten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen