Gezondheid26 jul '21 13:09

Meerdaagse festivals tot 1 september van de baan

Auteur: BNR Webredactie

Meerdaagse festivals zoals Lowlands mogen deze zomer niet doorgaan. Dat heeft premier Mark Rutte maandag bekendgemaakt. Nu al zijn dergelijke festivals verboden tot begin augustus, maar het kabinet trekt het verbod door voor festivals met een camping tot 1 september.

(Foto: Marcel Krijgsman / Hollandse Hoogte)

Hoewel het aantal besmettingen de laatste dagen daalt, vindt het kabinet het niet verantwoord om meerdaagse bijeenkomsten door te laten gaan. Aanvankelijk wilde het kabinet pas in de tweede week van augustus bekend maken of de grote festivals daarna nog doorgang konden vinden, maar het heeft nu toch besloten om de organisatoren al eerder duidelijkheid te geven.

De grootste festivals die getroffen worden zijn onder meer Lowlands, Down the rabbit hole en Mysteryland. De festivalsector liet eerder weten tijdig uitsluitsel te willen over het wel of niet doorgaan van de evenementen. Die zekerheid is er nu.

Volgens Rutte is het op dit moment 'niet verantwoord' om dit soort evenementen door te laten gaan. Het hertesten van bezoekers tijdens een festival zou logistiek niet goed te regelen zijn. Het besluit is genomen 'in overleg met de evenementensector', aldus Rutte. Organisatoren van festivals komen in aanmerking voor compensatie voor de kosten die ze al hebben gemaakt.

Luister terug | Gommers: doorgang festivalseizoen in het geding


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen