Gezondheid23 sep '21 15:45

'Niet uit te sluiten dat coronabewijs op de werkvloer gebruikt wordt'

Auteur: BNR Webredactie

Terwijl de anderhalve meter afstand zaterdag 25 september afscheid neemt, doemt er een nieuwe coronaregel op: het laten zien van je coronabewijs. De omstreden QR-code doet veel stof opwaaien. Zonder vaccinatie- of testbewijs kom je namelijk niet zomaar een café, theater of nachtclub in. Criticasters van de app zeggen dan ook dat er sprake is van discriminatie door de inzet van de app.

Een wettelijke grondslag om de app in te zetten is er echter wel, zegt Annemarthe Wesseling, journalist van De Jurist. 'Sinds 1 juni is er een wettelijke basis voor de coronapas, namelijk de wet openbare gezondheid en de tijdelijke wet coronatoegangsbewijzen. Daarin staat dat de minister de coronapas mag verplichten in bepaalde sectoren.'

Deze coronapas is op verschillende gelegenheden verplicht gesteld. Zo is het verplicht onder andere in de cultuur, evenementen, sport, georganiseerde jeugdactiviteiten en horeca sector. 'Voor het beroepsonderwijs en hoger onderwijs is de wettelijke basis er al, dus op een gegeven moment kan de minister besluiten dat daar de coronapas ook gaat gelden', aldus Wesseling.

Kort geding

Woensdag is er een dagvaarding uitgegaan, en op 28 september is er een kort geding met als inzet, het discriminatieverbod. 'Ik sprak met een van de advocaten die het kort geding heeft gestart. Die zegt dat met de invoering van de coronapas onrechtvaardig onderscheid wordt gemaakt tussen wel en niet gevaccineerden', zegt de journalist.

Als je wil weten of zo'n onderscheid gerechtvaardigd is, kijk je volgens Leonard Besselink, hoogleraar constitutioneel recht, of het een legitiem doel heeft. In dit geval zou het dan gaan om de het bestrijden van het virus. Het tweede doel is of het evenredig is om het virus te bestrijden. 'En daar valt over te twisten. Daarbij is ook de vraag of er geen minder ingrijpend instrument is om het doel te bereiken', aldus Wesseling.

Het artikel gaat verder onder de video.

Discriminatieverbod

Bij het invoeren van het tijdelijke coronatoegangsbewijs is er heel weinig aandacht besteed aan dat discriminatieverbod. 'De wet is ook langs de Raad van State geweest, bij uitstek de hoeder van de grondwet. Maar over discriminatie is vrijwel niet gediscussieerd. Terwijl juist nu in de maatschappij de discussie gaat over discriminatie met de coronapas.'

Werkvloer

Op de werkvloer is geen wettelijke basis om zomaar zo'n pas te vragen. 'Wel mogen werkgevers aan werknemers vragen of ze gevaccineerd zijn. Je hoeft die vraag niet te beantwoorden, maar je mag het dus wel vragen', zegt Wesseling.

Dus je hoeft je coronapas niet te laten zien op de werkvloer. Toch is Wesseling bang dat het misschien gaat gebeuren. 'In het tempo dat de regels veranderen, zou ik de optie in de toekomst niet willen uitsluiten.'

Luister terug | Houding horeca coronapas 'onvoorstelbaar onverantwoordelijk'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen