Gezondheid27 sep '21 13:32Aangepast op 27 sep '21 14:50

Niet meer thuiswerken, maar terug naar kantoor

Auteur: BNR Webredactie

Het is vandaag de eerste werkdag zonder anderhalvemeter afstand en dat betekent dat er meer ruimte is op kantoor. Met deze stap die ons dichterbij normaal brengt, is het belangrijk dat de werknemer zich veilig genoeg voelt om naar kantoor terug te keren.

Verantwoorde stap

Volgens Mario Mierlo, VNO NCW, is het een verantwoorde stap om terug te gaan naar een normale situatie waarin we weer met elkaar op kantoor kunnen werken. 'Het is daarbij wel belangrijk dat elke werknemer zich veilig genoeg voelt om naar kantoor te komen.'

FD.nl: Moet het nieuwe kantoor er wel komen nu iedereen wil thuiswerken?

Veel werkgevers maken met met ingang van de versoepelingen dan ook eigen afspraken op kantoor. 'Dat is op dit moment bij twee derde van de bedrijven zo', zegt Mierlo. Denk aan de hygiëne basisregels, zoals regelmatig handen wassen. Die blijven bestaan.

Zorgen

Alsnog zullen er mensen zijn die zich er niet prettig bij voelen om op deze manier naar kantoor te komen. 'Voor degene die zich zorgen maken, is het belangrijk dat er begrip is. In gesprek gaan en goed informeren kunnen helpen om deze mensen gerust te stellen', zegt Mierlo. 'We moeten duidelijk laten weten dat het verantwoord is.' Als dat niet helpt kan er volgens hem gekeken worden naar bijvoorbeeld een andere werkplek, een alternatief rooster of thuis werken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen