Gezondheid26 okt '21 07:48Aangepast op 26 okt '21 09:55

Kabinet zint op coronamaatregelen

Auteur: BNR Webredactie

Het kabinet maakt zich grote zorgen over de snelle stijging van het aantal coronagevallen en beraadt zich op aanvullende maatregelen. Dat zei demissionair minister De Jonge gisteren na overleg met het kabinet over de coronasituatie.

Image
(Robin Utrecht)

Het kabinet licht volgende week dinsdag op een persconferentie toe met welke maatregelen het komt. De persconferentie zou eerder nog volgende week vrijdag plaatsvinden, maar de situatie wordt als te ernstig ingeschat: 'Het gaat gewoon te hard. We zullen onder ogen moeten zien dat de cijfers sneller en eerder oplopen dan verwacht', zei De Jonge.

Om welke maatregelen het gaat, is nog niet bekend, het kabinet wacht nog het OMT-advies daarover af. Dat advies zou ook vrijdag komen, maar wordt eveneens vervroegd naar woensdag. Politiek verslaggever Sophie van Leeuwen verwacht niet zulke draconische maatregelen zoals in Duitsland: 'Ik verwacht niet dat de Duitse maatregel met 2G volgende week ingevoerd wordt - dat je óf geprikt bent, óf genezen. Zo ver wil het kabinet nog niet gaan. Je hoort in de Tweede Kamer dat partijen de Duitse methode te ver vindt gaan. Er zijn andere opties zoals regionale maatregelen.'

Als het aan Liane Den Haan van Fractie Den Haan ligt komt er geen nieuwe lockdown, zoals in Rusland. Den Haan pleit voor betere voorlichting zodat meer mensen beseffen dat ze zich moeten laten vaccineren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen