Gezondheid29 okt '21 17:54

Nog geen besluiten over nieuwe maatregelen, meerdere opties op tafel

Auteur: BNR Webredactie

Voor het eerst sinds begin juni liggen er weer meer dan duizend mensen met corona in het ziekenhuis, bijna tachtig meer dan gisteren. Steeds meer ziekenhuizen stoppen daarom met de inhaalzorg en ook wordt de normale zorg afgeschaald. Het demissionaire kabinet heeft nog geen nieuwe besluiten genomen over eventuele nieuwe coronamaatregelen, zeggen ingewijden. Wel liggen er meerdere plannen op tafel.

Image
(Patricia Rehe / ANP / Hollandse Hoogte)

Zo wordt nagedacht over de herinvoering van anderhalve meter afstand, mondkapjes en het inzetten van het coronatoegangsbewijs op meer locaties dan nu het geval is. 'Er zijn wel zorgen of de handhaving op sommige plaatsen niet beter zou kunnen', zegt demissionair minister Grapperhaus. 'Ik spreek daar vrijdag over met het Veiligheidsberaad en ik heb gezegd dat ik een het onderzoek van I&O Research van twee weken geleden herhaald wil zien. Zodat we kunnen zien wat de meest actuele stand is.'

Persconferentie dinsdag

'We hebben heel veel extra geld beschikbaar gesteld om de handhaving op de maatregelen te steunen', aldus Grapperhaus. 'Niet alleen maar door handhavers in te zetten, maar ook voor extra gastheren in de horeca zelf, zodat zij QR-codes kunnen registeren.' Het OMT komt maandag met een advies, dinsdagavond volgt een persconferentie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen