Gezondheid1 nov '21 07:35

Kabinet buigt zich over oplopende besmettingen

Auteur: BNR Webredactie

Vanuit de zorg en gemeentebesturen klinken steeds luidere oproepen om herinvoering van coronamaatregelen. Met ruim 1.100 ziekenhuisopnames nu en verdere stijging in het vooruitzicht is er geen dag meer te verliezen, waarschuwen bestuurders in de zorg. 'Het kabinet deelt de zorgen', zegt politiek verslaggever Thomas van Groningen.

Image
(ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht)

Gisteren deden de afdelingshoofden van de Nederlandse intensive cares een oproep in de media, volgens Van Groningen neemt het kabinet die boodschap serieus: 'Besmettingen moeten omlaag, gisteren lag het aantal ruim boven de achtduizend, er komt een punt dat ziekenhuizen geen zorg kunnen bieden'.

Overleg met burgemeesters

Vanavond praat het kabinet met de burgemeesters over de maatregelen, voorzitter van het Veiligheidsberaad Bruls pleitte voor herinvoering van de anderhalvemeter-regel, dat voorstel heeft volgens Van Groningen weinig kans van slagen. 'Voor de hand ligt het niet, er is geen instrument om te zeggen dat we vanaf woensdag weer de anderhalvemeter-regel hebben.' Volgens Van Groningen is dat hoogstens een dringend advies, maar allesbehalve een dwingende maatregel.

QR-code op werkvloer?

Heel anders is het met het voorstel om op de werkvloer de coronapas in te voeren. 'Dat is een interessante discussie, dat willen ze heel graag, dat je op meer plekken de QR-code moet laten zien zoals in doorstroomlocaties en sportscholen. Daar denkt het kabinet eerder aan: de werkvloer ligt gevoelig door alle privacywetgeving. Het is wel iets wat besproken wordt, maar het staat vooral op het lijstje met onderwerpen die ze waarschijnlijk niet gaan doen.'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen