Gezondheid28 nov '21 13:41

13 besmettingen met Omicron-variant in Nederland

Auteurs: BNR Webredactie en ANP

Bij dertien van de vrijdag uit Zuid-Afrika op Schiphol aangekomen reizigers die positief op corona hebben getest, is tot nu toe de Omicron-variant van het virus aangetroffen. Dat meldt het RIVM. Het onderzoek naar alle 61 positief geteste personen is nog niet afgerond. Mogelijk wordt de nieuwe variant in meer testmonsters aangetroffen, aldus het RIVM.

(ANP)

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid gaf zondagmiddag een toelichting aan de pers op het nieuws. Daarin zei hij onder meer dat er een quarantaineplicht geldt voor mensen die uit zuidelijk Afrika ons land binnenkomen. Hij zei ook dat alle mensen die uit een hoogrisicoland terugkomen in Nederland gebeld worden door de GGD. Het RIVM zei zaterdag al dat het vermoedelijk om de Omicron-variant ging, maar de definitieve uitslag moest nog volgen.

Luister ook | De Jonge: verbod op vluchten vanuit zuidelijk Afrika vanwege coronamutatie

In totaal zijn 624 passagiers die vrijdag uit Zuid-Afrika op Schiphol arriveerden door de GGD getest op corona. Van hen zitten 61 passagiers die positief testten in isolatie. De Omicron-variant van het coronavirus werd ontdekt in Zuid-Afrika. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt deze variant 'zorgelijk'. Maar er is nog niet veel meer duidelijk over Omicron. Het is niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor de ernst van de ziekte en of de huidige vaccins voldoende werken er tegen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen