Gezondheid1 dec '21 13:53

EU-voorzitter: Moeten het hebben over vaccinatieplicht

Auteur: BNR Webredactie

De Europese Unie moet het hebben over het verplichten van een coronaprik, vindt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Nu het virus weer om zich heen grijpt in de EU en de vaccinatie stokt, is dat volgens haar logisch en gepast.

Het is niet aan haar om een vaccinatieplicht voor te stellen of aan te bevelen, onderstreept Von der Leyen. Dat is aan de EU-landen zelf. Sommige daarvan, zoals Oostenrijk en Duitsland, bereiden een verplichte inenting inmiddels voor.

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen.
Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen. (EPA)

'Als je me vraagt naar mijn persoonlijke opvatting: ik denk dat het begrijpelijk en passend is om deze discussie nu te voeren binnen de EU,' zegt de Duitse commissievoorzitter. 'Dit vergt een gezamenlijke aanpak.'

Luister ook | Duits parlement gaat over vaccinatieplicht stemmen

Eerder werd ook bekend dat Duitsland, in navolging van Oostenrijk, een vaccinatieplicht wil invoeren. Aankomend bondskanselier Scholz maakte dat bekend in gesprek met de Duitse krant Bild. De bedoeling is dat de plicht dan vanaf 1 maart gaat gelden in Duitsland. Welke straf er staat op niet-vaccineren is niet bekendgemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen