Gezondheid30 nov '21 10:27Aangepast op 30 nov '21 10:45

Advocaat eist snel vertrek van Spaans-Portugees stel uit ziekenhuis

Auteur: BNR Webredactie

Het Spaans-Portugese stel dat sinds gisteren vast zit in een isolatiekamer in een ziekenhuis in Groningen moet zo snel mogelijk het ziekenhuis verlaten. Dat eist de advocaat van de twee in een bericht aan de Gemeente Haarlemmermeer. Als het stel niet voor 12:00 uur vandaag het ziekenhuis heeft verlaten, volgt er een kort geding om het vertrek te forceren.

De badkamer in het ziekenhuis waar het Spaans-Portugese stel verblijft.
De badkamer in het ziekenhuis waar het Spaans-Portugese stel verblijft. (BNR)

Volgens de advocaat, Bart Maes, is er geen sprake van een vergrijp of delict. 'Er is geen grond om hem langer vasthouden in het ziekenhuis', zegt Maes in gesprek met BNR. Om diezelfde reden is van een strafrechtzitting vooralsnog geen sprake. Maandagavond bereikte hen het bericht, afkomstig van de Spaanse ambassade, dat zij vandaag moesten voorkomen in een snelrechtzaak.

De Spaanse man en Portugese vrouw werden zondag aangehouden toen ze Nederland wilden verlaten, ze zaten zelfs al in het vliegtuig. De marechaussee heeft ze daar aangehouden en 'overgedragen aan de GGD'. De burgemeester van Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt, verklaarde dat ze zich niet aan de quarantaineregels wilden houden. 'De suggestie dat we ontsnapt zouden zijn uit quarantaine is te belachelijk voor woorden. Niemand heeft ons verteld wat de regels zijn, we zijn behandeld als honden', zeiden de twee tegen de Spaanse tv zender TV Catalunya.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen