Gezondheid28 dec '21 15:21

RIVM: Coronacijfers dalen, maar omikron dominant

Auteur: BNR Webredactie

Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland blijft voorlopig nog dalen. Maar de afname gaat steeds minder snel. Ook het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen daalt trager dan in de weken hiervoor. Wel verwacht het RIVM dat de cijfers weer zullen stijgen door de dominantie van de omikronvariant onder de huidige coronabesmettingen.

Een vrouw doet een corona zelftest thuis tijdens de feestdagen en kerstdagen via een neusswab
Een vrouw doet een corona zelftest thuis tijdens de feestdagen en kerstdagen via een neusswab (ANPfoto // ROBIN UTRECHT)

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg in de afgelopen zeven dagen bericht van 84.398 positieve uitslagen van coronatests. Dat is 11 procent minder dan de week ervoor. In de weken daarvoor daalde het aantal nieuwe gevallen met respectievelijk 18,6 en 21,3 procent. De daling gaat dus steeds een beetje trager.

Stijging in Amsterdam

Hoewel de besmettingscijfers in Nederland daalden, namen de cijfers in Amsterdam toe. Het stijgende aantal coronabesmettingen in de regio Amsterdam-Amstelland heeft volgens de GGD mogelijk te maken met een regionale actie vorige week. De gemeenten Amsterdam, Diemen, Uithoorn, Amstelveen en Ouder-Amstel deelden in totaal 700.000 zelftests uit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen