Gezondheid8 jan '22 11:08

België start vaccinatie jonge kinderen

Auteur: BNR Webredactie

Vanaf vandaag start het merendeel van de Vlaamse vaccinatiecentra met de vaccinatie van jonge kinderen tussen 5 en 11 jaar. Volgens de VRT hebben drie op de vier kinderen daar al een uitnodiging voor gekregen. Belangrijk is dat de ouders altijd hun toestemming moeten geven, zegt het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid.

Image
(ANP Robin van Lonkhuijsen)

Zo kunnen ouders het vaccin voor hun kind ook online expliciet weigeren. Zijn ouders gescheiden en hebben zij geen contact meer, dan kan één ouder het vaccin weigeren door het vaccinatiecentrum in te lichten. Het kind krijgt dan ook geen vaccin wanneer de andere ouder er toch mee langskomt.

Dubbeling aantal besmettingen

In België is het gemiddeld aantal coronabesmettingen intussen meer dan verdubbeld. De afgelopen week werden dagelijks bijna 16.000 nieuwe besmettingen vastgesteld. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt, met een kwart. In totaal liggen er nu bijna 1.900 Covid-patiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 464 op een IC.

In Nederland kunnen niet-kwetsbare kinderen van 5 tot en met 11 jaar vanaf eind deze maand worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Ouders krijgen tussen dinsdag 18 en zaterdag 22 januari een brief waarin staat dat ze telefonisch een afspraak kunnen maken. Het is de bedoeling dat de eerste prikken in de week erna worden gezet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen