Gezondheid12 jan '22 14:41

'Sport en beweging zorgt voor een boost van het immuunsysteem'

Auteur: BNR Webredactie

In de sportsector is gisteravond al een versoepeling van kracht gegaan: Jongeren tot achttien jaar mogen tot acht uur ’s avonds sporten, in plaats van vijf uur ’s middags. 'Maar dit is nog niet genoeg', zegt Ronald Wouters, directeur van NL Actief.

Sportorganisaties vragen op het Plein in Den Haag aandacht voor het maatschappelijke belang van sporten.
Sportorganisaties vragen op het Plein in Den Haag aandacht voor het maatschappelijke belang van sporten. (ANP / BART MAAT)

De petitie in het kader van de actie 'Sport van het slot', is ruim 300.000 keer ondertekend en gisteren in Den Haag aangeboden aan de Minister voor Langdurige zorg en Sport, Conny Helder (VVD).

Luister ook | Vraag het Gommers | Moet sport een essentiële bezigheid worden?

Op Het Plein in Den Haag stapten afgevaardigden van de initiatiefnemers op de fiets met prominente en minder prominente Nederlanders, om aandacht te vragen voor het maatschappelijk belang van sport. Zo ook Ronald Wouters. 'Bij het overhandigen van de petitie, heb ik de minister verteld dat veel mensen de faciliteiten en professionals gewoonweg nodig hebben om in beweging te blijven', aldus Wouters

Boostercampagne

Door de sportsector onderdeel te laten worden van de boostercampagne, hoopt Wouters dat sport als een essentiële dienstverlening gemarkeerd wordt. 'Sport en beweging zorgen letterlijk voor een boost van het immuunsysteem en daardoor voor minder ziekenhuisopnames.'

Lees ook | Enkele sportscholen openen hun deuren voor zorgmedewerkers

Vandaag komt het OMT samen om te praten over een advies aan het kabinet, met het oog op de persconferentie aankomende vrijdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen