Gezondheid1 feb '22 16:22

Uitstel 2G - Kuipers bindt in

Auteur: BNR Webredactie

Er komt voorlopig géén 2G in Nederland. Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers stelt zijn omstreden wet uit. Die wet zou alleen toegang geven aan gevaccineerden én mensen die genezen zijn van corona. 'Het lijkt op afstel, dit is de eerste nederlaag van Ernst Kuipers', zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen.

Image
(ANP Jeroen Jumelet)

Luister terug | ChristenUnie stemt tegen 2G: Kuipers vraagt om uitstel stemming

Nederlaag

'Het lijkt op afstel, vandaag is de eerste politieke nederlaag van Ernst Kuipers', zegt Van Leeuwen, 'De politieke druk neemt toe, er is geen meerderheid voor in de Kamer'. Minister Kuipers stuurde een brief waarin hij schreef dat het verschil tussen 2G en 3G in deze situatie zo klein is dat hij geen noodzaak ziet. En dat vlak voor een stemming over 2G, over een motie die is ingediend door het onafhankelijke Kamerlid Pieter Omtzigt en SGP-Kamerlid Kees van der Staaij om Kuipers te dwingen die wet van tafel te halen.

Luister terug | Oostenrijk gaat over tot algemene vaccinatieplicht

Stekker eruit

'Die motie is nog niet in stemming gebracht, maar je voelt dat het slecht gaat met 2G. Je vraagt je af of hij er ooit gaat komen.' Kuipers wil nog nader onderzoek, maar de vraag is waarnaar. 'Veel Kamerleden zijn verbaas en verontwaardigd. Je hoort breed: trek die stekker eruit.' De stemming over 2G is uitgesteld tot volgende week dinsdag.

Luister terug | Onderzoeker: effect 3G 5 procent of minder

Luister terug | 'Ernst Kuipers gaat creatief om met de cijfers'


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen