Gezondheid9 feb '22 11:30Aangepast op 9 feb '22 12:10

Kabinet praat over horeca langer open en schrappen thuiswerken

Auteur: BNR Webredactie

Langere openingstijden voor de horeca en het schrappen van thuiswerk. Dat zijn twee van de versoepelingen van de coronamaatregelen die bij het kabinet op tafel liggen. Er is woensdag een extra ministerraad geweest om de maatregelen volgende week direct mogelijk te maken.

Verder zal de anderhalvemeterregel in de horeca mogelijk verdwijnen, net als de regel dat klanten moeten zitten. In het kabinet wordt nog gesproken over hoe lang de horeca mag openblijven, bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws. Ook zouden mensen weer een onbeperkt aantal gasten thuis mogen ontvangen en zouden over enkele weken weer festivals en grote evenementen mogen plaatsvinden als er vooraf getest wordt.

Persconferentie zonder Rutte

Een formeel besluit over de versoepelingen wordt dinsdag pas genomen. Tot die tijd komt het kabinet nog meerdere keren bij elkaar en kan het maatregelenpakket ook nog veranderen. De vergadering van woensdagochtend diende vooral om het mogelijk te maken dat de versoepelingen snel nadat het besluit genomen is kunnen ingaan. Het kabinet heeft wel herhaaldelijk laten doorschemeren dat de kans groot is dat de regels deels worden losgelaten.

Dinsdag worden de mogelijke versoepelingen dan aangekondigd in een persconferentie door minister Ernst Kuipers, van Volkgsgezondheid. Hij zal de persconferentie, voor het eerst, zonder premier Mark Rutte uitvoeren.

Gerelateerde artikelen