Gezondheid10 feb '22 19:51Aangepast op 10 feb '22 21:18

'Kabinet: Horeca open tot 01:00 uur'

Auteur: BNR Webredactie

Horeca open tot 01:00 uur en veel meer toestaan op plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is, zoals theaters en stadions. Dat voornemen staat volgens bronnen aan BNR in een brief die later vandaag nog naar de Tweede Kamer gaat.

Voor plekken met maximaal 500 zitplekken zou ook geen vaste zitplaats meer nodig zijn, voor locaties met meer stoelen wel.

Het coronatoegangsbewijs blijft van kracht in de sport, cultuursector en horeca. Het nachtleven zou weer open kunnen met gebruik van het zogeheten 1G-toegangsbewijs. Dan moet iedereen, ook gevaccineerden of mensen die onlangs corona hebben gehad, vooraf een test doen.

Wachten op OMT

Het gaat om een voorstel: het Outbreak Management Team (OMT) moet nog een advies uitbrengen over de versoepelingen . De voorstellen komen uit een brief die later donderdag naar de Tweede Kamer gaat. Het gaat om 'een soort wat-zou-het-kunnen-zijn-pakket', aldus premier Mark Rutte woensdag.

Woensdag meldden ingewijden al dat het kabinet ook het thuiswerkadvies wil intrekken. Vanaf het einde van februari zouden vrijwel alle coronamaatregelen vervallen, mits het volgens de medische experts kan. Dan zouden ook het mondkapje en de 1,5 meter afstand verdwijnen.

Vrijdag komt het OMT bij elkaar om te praten over de vraag wat er vanaf volgende week versoepeld kan worden. Dinsdag volgt er een persconferentie, waar zorgminister Ernst Kuipers het besluit van het kabinet toelicht. Dat doet hij zonder Rutte. Die zit dan in de Eerste Kamer voor een debat. Kuipers zal de persconferentie vaker alleen gaan doen, is de verwachting.

AMSTERDAM - Exterieur van Escape. De club is een van de deelnemende clubs die de deuren opengooit als protest tegen de geldende coronamaatregelen. Volgens de regels moet de horeca om 22.00 uur sluiten en is een zitplaats verplicht. ANP RAMON VAN FLYMEN
AMSTERDAM - Exterieur van Escape. De club is een van de deelnemende clubs die de deuren opengooit als protest tegen de geldende coronamaatregelen. Volgens de regels moet de horeca om 22.00 uur sluiten en is een zitplaats verplicht. ANP RAMON VAN FLYMEN (Ramon van Flymen)

Gerelateerde artikelen