Gezondheid23 feb '22 16:51

Laagste aantal coronapatiënten op ic's sinds oktober

Auteur: ANP

Op de intensive cares in de Nederlandse ziekenhuizen liggen woensdagmiddag 163 coronapatiënten, het laagste aantal sinds 19 oktober. Dat blijkt uit recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

(ANP foto // Robin Utrecht)

In totaal liggen er nu 1574 patiënten met corona in de ziekenhuizen, een afname van 52 ten opzichte van een dag eerder. De bezetting piekte op 15 februari, ruim een week geleden, toen de ziekenhuizen 1656 patiënten met corona behandelden. Sindsdien zijn er 82 bedden vrijgekomen.

De verpleegafdelingen behandelen momenteel 1411 mensen met Covid-19. Afgelopen vier maanden werden er 162 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic's werden 13 nieuwe patiënten opgenomen. Dat zijn er bij elkaar 22 minder dan dinsdag.

Lees ook | RIVM: Minder positieve coronatests en minder ziekenhuisopnames

Daling ziekenhuisopnames

In de afgelopen week hebben de ziekenhuizen gemiddeld 177 coronapatiënten per dag opgenomen. Dat is het laagste gemiddelde in drie weken tijd. In een week tijd is de instroom met 11 procent gedaald en dat is de grootste afname sinds 20 januari.

Coronapatiënten hoeven nauwelijks nog verplaatst te worden naar andere regio's. Op dinsdag is één persoon overgebracht naar een ziekenhuis ergens anders in Nederland. In de afgelopen week zijn zeven mensen verplaatst.

Luister ook | Zeker 11.000 coronapatiënten niet meegeteld in ziekenhuisopnames


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen