Gezondheid17 apr '22 09:24

Duitsland biedt vanaf september omikron-vaccin aan

Auteur: BNR Webredactie

Duitsland gaat naar verwachting vanaf september vaccins aanbieden die zijn aangepast aan de omikronvariant van het coronavirus, heeft de Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach zondag in de krant Bild gezegd.

Karl Lauterbach
Karl Lauterbach (ANP / Associated Press / Axel Heimken)

'We krijgen een vaccin dat tegen de omikronvariant beschermt - we verwachten in september.' Volgens de minister maakt het feit dat het virus constant muteert het wel steeds moeilijker voor de Duitse regering om zich op deze mutaties voor te bereiden. 'Het is goed mogelijk dat we in de toekomst te maken krijgen met een variant die net zo besmettelijk is als omikron en net zo dodelijk als delta. Dat zou een absolute 'killer'-variant zijn', aldus Lauterbach.

In Duitsland is ongeveer driekwart van de bevolking ingeënt. In het land is het coronavirus volgens de gezondheidsinstellingen vastgesteld bij circa een kwart van de Duitsers. Het aantal positieve coronatesten daalt inmiddels wel. Zaterdag werden voor het eerst sinds januari gemiddeld minder dan 1000 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners vastgesteld in het land.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen