Gezondheid21 apr '22 14:29

Zorgverzekeraar CZ heroverweegt beleggingen in fastfoodketens

Auteur: BNR Webredactie

Zorgverzekeraar CZ gaat serieus heroverwegen of nog wel in fastfoodketens moet worden belegd. Uit berichtgeving van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant blijkt dat zorgverzekeraars miljoenen investeren in fastfoodketens als McDonald’s, Kentucky Fried Chicken en Burger King. ‘Mensen mogen best genieten van fastfood, maar om daar nou als zorgverzekeraar in te investeren vind ik een vraag waar we opnieuw over moeten gaan nadenken’, zegt bestuursvoorzitter Joep de Groot van zorgverzekeraar CZ in het programma Zakendoen op BNR.

‘Wij zijn zogenaamde passieve beleggers. We kiezen een bepaalde index om te volgen. Vervolgens kiest de partij die dat voor ons uitvoert de partijen waarin je op dat moment investeert. Dat zijn voor ons geen individuele stockpicking keuzes, zoals actieve beleggers doen', zegt bestuursvoorzitter Joep de Groot in BNR Zakendoen.

(Unsplash)

Op de uitsluitingslijsten van de zorgverzekeraar staat volgens hem een aantal landen, net als tabak en wapens. ‘Fastfood stond er tot nu toe nog niet op. Dat betekent dat we moeten gaan heroverwegen, want dit klinkt niet als investeren in een gezonde keuze.’

Mensen mogen volgens De Groot ‘best af en toe genieten van fastfood’, maar om daar nou als zorgverzekeraar in te investeren vindt de bestuursvoorzitter een vraag waar opnieuw over nagedacht moet worden. 'Wij als CZ gaan dat serieus heroverwegen.’

Volgens de zorgverzekeraar zal dit jaar nagedacht worden over wat ze wel en vooral ook niet willen gaan doen. 'Dit signaal komt qua timing dus goed uit', aldus De Groot.

Lees ook | CDA verwerpt minimumleeftijd fastfood-verkoop


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen