Gezondheid4 jul '22 17:09

Ministerie bereidt nieuwe vaccinatiecampagne voor

Auteur: BNR Webredactie

Minister Kuipers laat het RIVM en GGD een nieuwe vaccinatiecampagne voorbereiden voor na de zomer. De kans is groot dat deze in de eerste plaats is bedoeld voor 'de meest kwetsbaren'.

Met deze opdracht kunnen onder andere GGD'en starten met het werven en opleiden van personeel voor de uitvoering van de nieuwe campagne. Volgens Kuipers is er nu nog geen reden voor een extra vaccinatieronde, maar is die in de loop van het jaar wel 'waarschijnlijk'.

Minister Kuipers: 'Op dit moment zien wij de besmettingen oplopen en daarom monitoren wij scherp. Er is nu geen reden voor een extra vaccinatieronde, maar in de loop van het jaar lijkt dit wel waarschijnlijk. Daarom heb ik het RIVM en de GGD gevraagd om voorbereidingen te treffen zodat als het nodig is er snel gestart kan worden. Uit voorzorg.'

RIVM zit nu daling

Het RIVM maakte eerder vandaag bekend dat het aantal nieuwe coronagevallen nog wel stijgt, maar niet meer in hetzelfde tempo als de afgelopen weken. De groei vlakt af.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg tussen zondagochtend en maandagochtend 3812 meldingen van positieve tests. Voor een maandag is dat het hoogste aantal in twaalf weken tijd. Vorige week maandag meldde het RIVM ongeveer 3500 nieuwe gevallen.

Amsterdam voert maandag de lijst aan met 196 nieuwe gevallen. In Den Haag kwamen 153 besmettingen aan het licht, in Rotterdam 139 en in Utrecht 107.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 38.394 positieve tests. Dat is weliswaar het hoogste aantal sinds 15 april, maar die stijging gaat steeds langzamer. Het aantal nieuwe gevallen ligt 15,8 procent hoger dan de week ervoor. Dat is de langzaamste stijging op weekbasis sinds 2 juni, iets meer een maand geleden. Ongeveer twee weken geleden steeg het niveau met meer dan 70 procent per week.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen