Gezondheid10 mrt '23 14:56Aangepast op 10 mrt '23 16:31

Laatste coronamaatregelen opgeheven

Auteur: ANP

Het kabinet heeft de allerlaatste coronamaatregelen geschrapt. Mensen hoeven bij klachten niet meer thuis te blijven en ook geen zelftest meer te doen. Dat heeft minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) na de ministerraad vrijdag bekendgemaakt.

Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft bekend gemaakt op advies van het OMT de laatste coronamaatregelen te schrappen.
Minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft bekend gemaakt op advies van het OMT de laatste coronamaatregelen te schrappen. (ANP)

Het kabinet neemt met zijn besluit het advies over van het Outbreak Management Team (OMT). Daarin schreef het OMT eind vorige maand dat corona geen pandemie meer is, maar zich in de zogeheten endemische fase bevindt, wat inhoudt dat het virus nu bij het dagelijkse leven hoort.

Lees ook | OMT: 'Behandel corona als gewone luchtweginfectie'

Ziekenhuisopnames

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is vrijdag voor het eerst in een week gedaald tot onder de negenhonderd. Ook de instroom is voor het eerst in een maand gedaald, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Of daarmee de piek van de coronagolf is bereikt is nu nog te vroeg om zeggen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen