Griekenland28 apr '16 07:30

Dijsselbloem verwacht binnen twee weken deal met Grieken

Auteur: Thijs Baas

Over twee weken moet er een deal liggen met Griekenland, zegt eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem tegen BNR. Dijsselbloem was gisteren in Parijs om met zijn Franse collega Michel Sapin te praten.

Foto: ANP
Foto: ANP

Kwijtschelding van de schulden is wat hem betreft uitgesloten, maar schuiven met terugbetalingstermijnen of opnieuw kijken naar de rente kan volgens Dijsselbloem extra ruimte bieden.

Maar vooral juridisch zijn er volgens Dijsselbloem nog de nodige hobbels te nemen. "We moeten nog overeenstemming bereiken over een aantal extra maatregelen, een soort waarborgen die we van hen hebben gevraagd. Dat blijkt juridisch nog best ingewikkeld. Die extra tijd kunnen we benutten om de mogelijkheden van schuldverlichting verder te bekijken."

 

 

Dijsselbloem was gisteren optimistisch: hij weet zeker dat er een oplossing komt. Een btw-verhoging en een hervorming van het pensioenstelsel stelden hem al een beetje gerust. En eventuele toekomstige tegenvallers kunnen worden opgevangen door automatische belastingverhogingen door te voeren, evenals bezuinigingen op overheidsuitgaven. Zo moet een sluitende begroting gegarandeerd zijn. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen