De stemmen van BNR13 nov '18 14:47Aangepast op 13 nov '18 17:03

Wie is Wouter Karssen?

Auteur: BNR Webredactie

Wouter Karssen is media-ondernemer en één van de gezichten van Autoblog.nl. Iedere week treedt hij op als mede-presentator van de BNR Nationale Autoshow.

Meindert Schut en Wouter Karssen (rechts) presenteren de BNR Nationale Autoshow.
Meindert Schut en Wouter Karssen (rechts) presenteren de BNR Nationale Autoshow. (BNR)

“Mijn leeftijd? Tussen de 30 en 50. Het is bijna geen jaar hetzelfde hè, maar mijn bouwjaar is 1974.” Zijn antwoorden in dit artikel zijn net als in het programma dat hij presenteert met een knipoog.

Lees ook: Klik hier voor alle voorstelrondes van onze presentatoren

Met dat in het achterhoofd is het ook de moeite waard om zijn antwoorden te lezen op vragen die op Google over hem worden ingevoerd. “Trouwplannen en verdere historie worden alleen prijsgegeven na veel alcohol. En dan nog misschien niet”, zei hij.

De in Leiden geboren Karssen woont samen met zijn vriendin Femke, dochter Eveline, zoon Alexander en drie auto's. Hij studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Housuh in de Pauzuh

“Ondanks waar ik nu geland ben, had ik nooit journalistieke ambities. Auto's zijn wel een rode draad geweest, ik vind het machtige mooie producten.” Niet zo gek dus, dat zijn meest memorabele nieuwsmoment bij BNR de doorstart van VDL Nedcar is.

Zijn favoriete radioprogramma’s en podcasts zijn Housuh in de Pauzuh, The Friday Move en Spitsuur. “Van wie ik het meest geleerd heb als presentator? Sjors Fröhlich, Wilfred Genee en ook wel een beetje van Meindert Schut.”

Coolblue, Tesla en Fisker had Karssen graag zelf uitgevonden als hij niet zijn huidige werk had.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen