BNR In Alle Staten6 aug '16 08:22Aangepast op 8 aug '16 22:06

Geïsoleerd Idaho worstelt met de bereikbaarheid

Auteur: Derk de Vos

Een van de grootste uitdagingen voor de economie van Idaho is de bereikbaarheid. De staat ligt redelijk geïsoleerd in het noordwesten van Amerika en het aantal vluchten dat het vliegveld van hoofdstad Boise bereikt is beperkt.

De staat investeert flink in de luchthaven, vertelt Anne Allen van de Idaho Business Review. ‘Het lastige is dat door de lage passagiersaantallen het minder aantrekkelijk is voor luchtvaartmaatschappijen om te vliegen op Boise. Dat is weer een minpunt voor ondernemers die zich hier willen vestigen. Er wordt hard gewerkt om het aantal vluchten uit te breiden. Grote bedrijven lossen het nu vaak zelf op door met een privévliegtuig te komen, of te vliegen op Salt Lake City in Utah.’

Energie
Idaho onderscheidt zich met laagste energieprijzen in het land. Dat komt omdat de staat van oudsher zelf veel energie opwekt met waterkracht. De energieprijs in Idaho ligt zelfs dertig procent onder het landelijk gemiddelde. Dit zorgt ervoor dat de staat goed scoort op lijstjes als het gaat om de kosten om zaken te doen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen