BNR In Alle Staten25 aug '16 14:47Aangepast op 29 aug '16 17:38

Wyoming wil het grootste windmolenpark van de VS bouwen

Auteur: Derk de Vos

Wyoming is de grootste steenkoolproducent van de VS maar de mijnen hebben geen eeuwig leven. Daarom investeert de staat nu veel in schone energie. Wyoming is nu zelfs bezig het grootste windmolenpark van Amerika te bouwen.

Op de hoogtijdagen kwam veertig procent van alle Amerikaanse steenkool uit Wyoming. Samen met toerisme is dit de belangrijkste industrie van de staat. Waar het toerisme jaarlijks groeit, hapert de steenkoolproductie. Afgelopen jaar ontving  Wyoming een recordaantal  van 10,5 miljoen toeristen, een fors getal als je weet dat de staat zelf slechts 586.000 inwoners heeft. Het is zelfs de staat met de minste aantal inwoners van Amerika. Toeristen komen voornamelijk op de staat af vanwege de vele natuurparken, met  Grand Teton National Park en Yellowstone National Park als de bekendste.

Om het verlies van de dalende steenkoolproductie op te vangen investeert Wyoming steeds meer in schone energie. De staat heeft nu vergevorderde plannen om het grootste windmolenpark van de VS te bouwen, vertelt hoofdredacteur MJ Clark van de  Wyoming Business Report. ‘Met het Chokecherry and Sierra Madre Wind Energy Project moeten er duizend nieuwe windmolens komen, die samen goed zijn voor een energieproductie van drieduizend megawatt. Dat is veel meer energie dan wij hier zelf nodig hebben, het merendeel van onze energie exporteren we dan ook. Bijvoorbeeld naar Californië waar ze volgens de  wetgeving een minimaal percentage aan schone energie moeten hebben. Californië wekt zelf wel wat op, maar niet voldoende en de rest importeren ze dan bijvoorbeeld uit Wyoming.' 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen