BNR In Alle Staten28 aug '16 20:16Aangepast op 29 aug '16 17:54

Montana profiteert van de bevolkingsgroei in Azië

Auteur: Derk de Vos

Montana is misschien wel de leegste staat van de VS. Het is een van de grootste staten qua oppervlakte maar daar staat een kleine bevolking tegenover. Het heeft ontzettend veel landbouwgrond, te veel voor de staat zelf en daarom exporteert Wyoming veel voedsel, bijvoorbeeld naar Azië.

Met een oppervlakte van ruim 381.000 duizend vierkante kilometer is Montana na Alaska, Texas en Californie de grootste staat van Amerika. Het is ook de staat met een van de laagste inwonersaantallen, wat betekent dat er 2,7 mensen wonen per vierkante kilometer. De afstanden zijn zo groot dat een dubbeltje meer of minder aan de benzinepomp grote gevolgen kan hebben.

Tweederde van de grond in Montana wordt gebruikt voor landbouw en veeteelt. Een groot deel van de landbouwproducten wordt geproduceerd voor de export, vertelt journalist Erik Olson van de Billings Gazette. ‘Een groot deel van de export gaat richting Azië naar landen als Zuid-Korea, Japan en China. Daar is nog steeds een grote vraag naar voedsel. Montana profiteert in die zin mee van de bevolkingsgroei in het Oosten.’

Gerelateerde artikelen