BNR In Alle Staten29 sep '16 16:17Aangepast op 11 okt '16 14:41

Wereldwijde primeur voor luchthaven Atlanta

Auteur: Derk de Vos

Als eerste vliegveld ter wereld heeft de luchthaven van Atlanta afgelopen jaar meer dan honderd miljoen passagiers vervoerd. Atlanta’s Hartsfield-Jackson International Airport is al achttien jaar op rij ’s werelds drukte luchthaven. Het maakt de stad ook een van de belangrijkste hubs van de VS.

Niet New York, niet Los Angeles maar Atalanta vervoert jaarlijks de meeste passagiers in Amerika, ruim 101 miljoen in 2015. Bedrijven als The Home Depot, UPS, Coca-Cola en Delta Air Lines hebben niet zomaar voor Atlanta gekozen om hun hoofdkantoor te vestigen.  Tachtig procent van de Amerikaanse bevolking woont namelijk op twee uur vliegen van Atlanta, wat het een ideale uitvalsbasis maakt.

Daarnaast is de haven van Savannah een van de snelst groeiende van de VS. Samen met de vele belangrijke snelwegen die in Georgia kruizen,maakt dit de staat een van de belangrijkste hubs van de VS. De hubfunctie kenmerkt Georgia al sinds de opkomst van de spoorlijnen, vertelt hoofdredacteur Mark Meltzer van Atlanta Business Chronicle. ‘De combinatie van de luchthaven, de snelwegen en de haven maakt Georgia een voorloper op het gebied van logistiek in de VS en een plek waar bedrijven zich graag vestigen.’


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen