Infrastructuur13 mei '20 12:39Aangepast op 13 mei '20 13:37

'Gooi spulletjes niet in het riool'

Auteur: BNR Webredactie

De afvalbranche is bang voor verstopte rioleringen als we met z'n allen mondkapjes gaan gebruiken in het OV. Dat gebeurt nu zelfs al, blijkt uit navraag door BNR. De Vereniging Afvalbedrijven en stichting Rioned, het kenniscentrum voor de riolering, zijn bezorgd over het verkeerd weggooien van mondkapjes en willen dat er een publiekscampagne komt.

Verslaggever Hugo Reitsma is voor ons in Pijnacker om te kijken of ze het daar een beetje netjes doen. 'Ook hier, allemaal dingen in het riool die er niet in horen. Dat was natuurlijk altijd al zo, maar in deze tijden komen daar nog extra schoonmaakdoekjes, handschoenen en mondkapjes bij.'

Lees ook | Liveblog Coronacrisis

Niet in het riool

Dennis van gemeente Pijnacker - Nootdorp en Marco Hessing van afvalbedrijf Suez in gesprek met verslaggever Hugo Reitsma. 'Wat je nu ontzettend merkt is dat iedereen thuis werkt en het riool veel zwaarder belast is op dit moment. Heel veel mensen wassen vaker hun handen en drogen ze af met schoonmaakdoekjes. Dat is goed, maar verzamel die doekjes en gooi ze niet in het riool!' Vandaar dus de oproep: gooi je spulletjes bij het restafval en niet in het riool.

(ANP Robin van Lonkhuijsen)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen