Infrastructuur10 jun '20 14:50Aangepast op 10 jun '20 17:39

Werknemers Tata Steel IJmuiden leggen werk neer

Auteur: BNR Webredactie

Een historische dag in IJmuiden. Want voor het eerst in 28 jaar staken de medewerkers van Tata Steel Nederland. Sinds 14.00 uur vanmiddag is het werk neergelegd bij de toevoer van de grondstoffen voor de hoogovens. Dat doen ze uit onvrede met de directie, die niet tegemoet komt aan de eisen van de vakbond, onder andere dat er geen banen zullen verdwijnen in de komende jaren.

Beluister ook | Personeel Tata pikt het niet langer

Hoogovens

Werknemers van Tata Steel in IJmuiden die verantwoordelijk zijn voor de toevoer van grondstoffen naar de hoogovens, hebben het werk neergelegd. Daardoor komt de staalproductie bij de hoogovens in de loop van de dag volledig stil te liggen, bevestigt Tata Steel na een bericht van vakbond FNV.

Banenverlies

Er wordt gevreesd voor het verlies van duizend banen in Nederland. Daarom volgt de eerste grote staking bij de IJmuidense staalfabriek in 28 jaar op onrust over die voorgenomen reorganisatie. Ook is personeel boos over het vertrek van topman Theo Henrar van Tata Steel Nederland, dat door hen wordt gezien als ontslag van de directeur.

Lees ook | Liveblog Coronacrisis


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen