Infrastructuur29 nov '21 09:52Aangepast op 29 nov '21 15:16

Luchtvaartsector: reisbeperkingen geen langetermijnoplossing

Auteur: BNR Webredactie

Reisbeperkingen zijn geen langetermijnoplossing om coronavarianten onder controle te krijgen. Dat zegt Willie Walsh, directeur-generaal van de internationale luchtvaartbranchevereniging IATA, in een reactie op de vele reisrestricties die zijn ingesteld na de ontdekking van de omikronvariant van het virus in zuidelijk Afrika.

Lees ook | Kritiek op paniekbeleid rond Omikron

Walsh stelt in een verklaring dat overheden in crisismodus schieten die vooral angst veroorzaakt bij het reizende publiek. "We moeten zo snel mogelijk gebruikmaken van de ervaring van de afgelopen twee jaar om over te stappen op een gecoördineerde, datagestuurde aanpak", aldus Walsh. 'Daarbij moeten veilige alternatieven worden gevonden voor grenssluitingen en quarantaine.'

(redcharlie / Unsplash)

De luchtvaartsector heeft veel last van de gevolgen van de crisis door reisbeperkingen en andere restricties. Verschillende maatschappijen werden eerder ook met overheidsgeld overeind gehouden. Het herstel van de sector verloopt ook trager dan voorzien. De wereldwijde vraag naar vliegtickets ligt nog heel ver onder het niveau van voor de coronacrisis.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen