Infrastructuur5 feb '22 17:43

Eerste Amerikaanse troepen komen aan in Polen

Auteur: BNR Webredactie

De eerste Amerikaanse troepenversterkingen zijn aangekomen in Polen. De manschappen moeten helpen met het beschermen van NAVO-lidstaten in Oost-Europa. De spanningen lopen daar hoog op door Russische militaire activiteit langs de Oekraïense grens.

Image
(AP Photo / Czarek Sokolowski / ANP)

Amerikaanse legerbronnen zeggen dat ruim 1700 militairen naar Polen gaan. Het gaat hierbij vooral om troepen van de 82e Luchtlandingsdivisie. Op televisiebeelden is te zien dat tijdelijke onderkomens worden neergezet in een conferentiecentrum in de plaats Jasionka. Daar wordt ook een hekwerk neergezet om het complex af te schermen.

3.000 militairen

De Amerikaanse president Joe Biden gaf eerder deze week opdracht bijna drieduizend militairen extra naar Polen en Roemenië te sturen. Daarvan worden er tweeduizend ingevlogen vanuit de VS. Vanuit Duitsland gaan ongeveer duizend Amerikaanse militairen naar Roemenië.

Russische troepen zijn ook in beweging. Rusland maakte zaterdag bekend dat het gevechtsvliegtuigen naar Belarus heeft gestuurd. Moskou wil volgende week een militaire oefening houden in dat buurland. Het Russische ministerie van Defensie zei niet om hoeveel toestellen van het type Soechoj Soe-25 het precies ging.

Lees ook | Ambassade Kiev: Nederlanders moeten zich voorbereiden op vertrek


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen