Pakkettenplaag24 apr '17 11:25Aangepast op 26 apr '17 06:35

Mis nooit meer een pakketje

Auteur: Daphne Buskoop

We bestellen massaal spullen online. Een paar kliks en voor je het weet heb je je nieuwe aankopen in huis. Handig, maar het levert ook problemen op. Stinkende bestelbusjes in de straat, pakketten bij de buren, kilo's irritant vulmateriaal dat je huis binnendringt. BNR gaat deze week opzoek naar slimme oplossingen.

Er is weinig frustrerender dan thuiskomen en een briefje in de brievenbus vinden dat je de pakketbezorger net hebt gemist. Arjan Griffioen was het zat. ‘Ik bestel denk ik twee of drie keer per week wat, en ondervind dus ook twee of drie keer per week hetzelfde probleem.’ Daarom bedacht hij samen met Timon Rutten een speciale pakkettenkluis: de MYPO.

Makkelijk – voor iedereen

De MYPO werkt zeer eenvoudig.: je steekt de beugel via de buitenkant door je brievenbus, en draait hem aan de binnenkant vast. De box klik je hier eenvoudig aan. Via de app wordt de track-and-trace-code van je pakket naar de pakketkluis gestuurd. De postbode toetst dan de laatste vier cijfers van die code in, en legt je pakketje erin.

Ook voor de pakketbezorger is de kluis een uitkomst. 'Als we pakjes in een keer kunnen afleveren, dan scheelt dat dus de tweede en eventueel derde poging, en het aanbellen bij de buren. Dat soort activiteiten zal wegvallen en daarmee zullen we dus tijd besparen', vertelt Branko Schuurman, vice-president Marketing & Programs Benelux bij DHL Parcel. Maar hier geldt niet alleen: tijd is geld, ook de concurrentiepositie kan versterkt worden. 'Wij zijn niet de grootste partij in Nederland die pakketjes bezorgt, maar we willen wel groeien. Dat kun je alleen maar doen als je afleveropties mogelijk maakt in je netwerk. Dit is daar een voorbeeld van.'

Serie
Pakkettenplaag

 

Pilotfase

De MYPO zit nu nog in de pilotfase, maar zal nog dit jaar op de markt komen. Klinkt het hele idee je als muziek in de oren, wil je niet meer wachten en woon je in Rotterdam? Je kunt je nog aanmelden als tester.   


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen