Over BNR28 jun '19 10:17

SMART Radio opnieuw in de prijzen

Auteur: BNR Webredactie

SMART Radio van BNR Nieuwsradio is opnieuw bekroond. Na eerder een Marconi Award en AMMA (Annual Masters of Media Award) te hebben gekregen, is de technologie gisteravond ook bekroond met twee Dutch Interactive Awards, in de categorieën Content en Disrupter.

Dutch Interactive Award 2019 voor SMART Radio van BNR
Dutch Interactive Award 2019 voor SMART Radio van BNR (BNR)

Juryrapport

De Jury van de Dutch Interactive Awards over SMART Radio in de juryrapporten: 'Eindelijk een reden om weer Radio in het algemeen, en BNR in het bijzonder, te luisteren. Omdat reclame ontbreekt en onderwerpen toegesneden zijn op de persoonlijke smaak van de luisteraar, die gericht kan zoeken en via een duimpje waardering voor een uitzending kan uitdrukken bereiken ze online nieuwe doelgroepen. Verdient het om verder uit te werken.' en 'In een wereld waarin radio nog nooit is afgeweken van het lineaire model, vindt de jury dit zeer disruptief. SMART Radio levert een persoonlijke radio-ervaring en op termijn mogelijk een nieuw verdienmodel. Nog indrukwekkender vinden de juryleden de potentie van de achterliggende strategie. Wat als BNR optrekt met FD Mediagroep en het werk van beide partijen hierin combineert? De jury ziet allerlei kansen om nieuwe vormen van advertising in te passen (of juist weg te laten). De samenwerking tussen het bureau en het mediabedrijf heeft geresulteerd in iets dat nergens eerder is gezien.'

SMART Radio voor iedereen beschikbaar

De SMART Radio-technologie van BNR Nieuwsradio is beschikbaar voor zowel Android als voor iOS en zit geïntegreerd in de BNR App. Met SMART Radio kan een persoonlijke playlist worden gemaakt op basis van interesses, die automatisch via de laatste technieken worden samengesteld en afgespeeld.

Download hier voor iOS | Download hier voor Android (*)

(*) In de Play Store kan je aangeven dat je bèta tester van de BNR App wilt worden.

Image
(Foto: BNR)

Marconi Online Award voor SMART Radio

| RadioRing Gala: Marconi Online Award 2018

De lancering van SMART Radio leverde BNR Nieuwsradio eerder al de Marconi Online Award op, een nieuwe juryprijs voor 'audio-initiatieven die een springplank kunnen zijn naar de radio van de toekomst'.

Wat is SMART Radio?

In het drukbezette bestaan van werkend en studerend Nederland is tijd schaars. Tegelijkertijd wil men op de hoogte blijven van de actualiteiten én van ontwikkelingen in zijn of haar vakgebied.

BNR SMART Radio maakt het heel eenvoudig: het is gepersonaliseerde radio waarbij op basis van kunstmatige intelligentie fragmenten in een playlist worden gezet die volledig afgestemd zijn op de persoonlijke voorkeuren van de luisteraar.

Ons algoritme selecteert voor jou, real time, audiofragmenten gebaseerd op jouw interesses. Nadat jij hebt aangegeven welke onderwerpen voor jou relevant zijn, selecteert BNR’s AI (artificial intelligence) de fragmenten die daarop aansluiten en zet ze klaar in een gepersonaliseerde playlist in de BNR App.

SMART Radio is op basis van AI ontwikkeld door BNR, maar breed toepasbaar in de radiomarkt en daarbuiten.

Beschikbaar

Voor iOS-gebruikers staat de update van de BNR App nu in de App Store. SMART Radio is hiermee direct te gebruiken.

Ben je al bèta tester voor Android, dan kun je de app gewoon behouden. Je hebt dan als eerste toegang tot nieuwe features.

Feedback

Wij willen heel graag weten wat je vindt van SMART Radio. Geef ons daarom feedback via smartradio@bnr.nl.

On demand-strategie BNR

'We brengen hiermee de content nog beter bij de juiste persoon, op het juiste moment. Onze eerste testers zijn lovend. Ze hebben in hun drukke professionele bestaan naast de vaste luistermomenten niet altijd gelegenheid om de hele dag BNR aan te hebben staan en soms ook niet om een podcast van anderhalf uur te luisteren. Met SMART Radio wordt een lange zoektocht bespaard en zijn ze razendsnel op de hoogte', zegt hoofdredacteur Sjors Fröhlich. Het wordt een belangrijke aanvulling op de diensten, programma’s, podcasts en events die BNR aanbiedt.

Partners

BNR kreeg vorig jaar subsidie van het Digital News Innovation Fund (DNI) van Google. Het DNI steunt goede ideeën om media digitaler te maken en beter op de toekomst voor te bereiden. Met de subsidie en in samenwerking met Zoom Media en BrainCreators bouwde BNR Nieuwsradio het eigen algoritme.

Toekomst van radio is SMART Radio

LEES OOK: Door deze 4 stappen bouwt BNR aan de radio van de toekomst

BNR is in twintig jaar tijd getransformeerd van een radiostation naar een innovatieve media-organisatie met de focus op audio. Als een van de eerste partijen die podcasting serieus namen, loopt BNR voorop met zakelijke podcasts gericht op professionals. Een groeiend aantal, zoals award-winning De Technoloog en Cryptocast, wordt podcast-first gemaakt en scoort heel goed binnen het BNR-platform en ook op iTunes en Spotify.

Begin 2018 is een speciale podcaststudio gebouwd en is gestart met de dagelijkse nieuwspodcast Newsroom samen met Het Financieele Dagblad. Met SMART Radio gaat BNR een volgende fase in: met een zelfgebouwd algoritme wordt uit het rijke archief op maat gemaakte persoonlijke audiocontent aangeboden op het moment dat het de luisteraar het best schikt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen