Innovatie28 okt '21 09:03Aangepast op 28 okt '21 11:56

Wereldwijd verzoeken naar duurzaamheidskennis Arcadis

Auteur: BNR Webredactie

Met een omzetgroei van vier procent heeft ingenieursbedrijf Arcadis een prima kwartaal achter de rug. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde kwartaalcijfers. Hiermee zet het bedrijf zijn goede resultaat voort. De toenemende vraag naar maatregelen om klimaatproblemen tegen te gaan, kan ook zorgen voor een positief effect voor het bedrijf. 'We zien een toenemende vraag vanuit allerlei plekken in de wereld naar onze digitale kennis en expertise', zegt CEO Peter Oosterveer.

Arcadis ziet in het bijzonder een toenemende vraag naar de expertise op het gebied van duurzaamheid. 'In het afgelopen kwartaal hebben we bijvoorbeeld een grote opdracht gekregen voor een waterbedrijf in Amerika. Ook in Los Angeles hebben we ter voorbereiding van de Olympische Spelen in 2028 een opdracht gekregen om daar de metrolijnen meer toekomstbestendig te maken.'

Nederland

Naast de Verenigde Staten steeg de vraag eerder dit jaar al dichter bij huis, vertelt Oosterveer: 'We hebben ook opdrachten gekregen in Nederland, rond de overstromingen die zich in juni en juli hebben afgespeeld. We zien de vraag dus eigenlijk in alle regio's oplopen.'

Ingenieursbedrijf Arcadis ondersteunt bedrijven en overheden bij onder meer bouwprojecten, infrastructuur, watermanagement en milieusaneringen. Vorig jaar maakte het bedrijf een nieuwe strategie bekend die zich meer richt op verduurzaming, klimaatverandering en leesomgeving en verstedelijking.

Geld

'Er is zeker geld mee te verdienen. Die toenemende vraag zien we ook niet afnemen, integendeel. We kijken reikhalzend uit naar de komende weken en we hopen dat overheden maatregelen gaan nemen die die vraag alleen maar laten toenemen', aldus Oosterveer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen