Innovatie27 jul '22 13:49

Saudi's gaan 170 kilometer lange stad bouwen

Auteur: Julian Verbeek

De Saudi-Arabische kroonprins Mohammed Bin Salman (MBS) heeft een futuristisch nieuw bouwproject aangekondigd. Een 170 kilometer lange, volledig duurzame, verticaal gebouwde stad genaamd 'The Line'.

(ANP / AFP)

De stad is onderdeel van de in aanbouw zijnde stad Neom en moet in het noordwesten van het woestijnkoninkrijk komen te liggen. The Line wordt gevormd door twee parallelle wolkenkrabbers met daartussen veel groen, waar tussen moet worden gewoond, gewerkt en geleefd. Vanwege de geplande afmetingen, 170 kilometer lang, 200 meter breed en 500 meter hoog, neemt de stad veel minder ruimte in dan uitdijende traditionele steden.

Volgens de promotiewebsite wordt de lintvormige constructie een 'beschavingsrevolutie waar het menselijk belang voorop staat'. Van binnen zal het bouwsel een groene oase worden, waar vervuiling en verkeersongelukken slechts verre herinneringen zijn. Het is de bedoeling dat er 9 miljoen mensen gaan wonen in de verschillende modules van deze verticale citadel. Het is niet bekend wanneer dit project moet worden afgerond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen