Internationaal3 aug '16 20:00

Reisgids BNR: hoe geschikt is Griekenland als vakantieland?

Auteur: Sam de Voogt

Brexit, de aanslagen in Frankrijk en Duitsland en de Italiaanse banken zorgen voor behoorlijk wat onrust en zorgen in de EU. BNR stuurt je graag goed geïnformeerd op vakantie!

Foto AFP
Foto AFP

We vliegen langs de vijf populairste vakantielanden en nemen een kijkje achter de grote nieuwsverhalen. Vandaag: Griekenland met onze correspondent Nikos Lanser.

Op de vliegvelden zou je zomaar honden tegen kunnen komen die op zoek zijn naar cash geld. Zo probeert de regering te laten zien dat ze er alles aan doen om te voorkomen dat er geld naar het buitenland verdwijnt, zoals nu veel gebeurt.

De regering
De regering is momenteel stabiel en werkt samen met de EU. Dat is voor de Grieken zwaar; de pensioenen zijn verlaagd, de belastingdruk verhoogd, en banken mogen binnenkort mogelijk hun onafgeloste leningen verkopen, waardoor de opkopers ervan aggresiever achter de wanbetalers aan zullen gaan.

Pinnen is trouwens geen probleem. 'Dat kon vorig jaar ook', zegt Lanser. 'Alleen voor de Grieken is dat anders. Voor hen gelden nog steeds beperkingen.'

De vluchtelingencrisis
De Griekse eilanden dicht bij de Turkse kust hebben zowel last van de economische als van de vluchtelingencrisis. Op sommige plekken is het toerisme uit Nederland met wel 40 procent gedaald. 'Een verloren seizoen', zegt Lanser.

Waar dan wel heen?
'Overal in Griekenland', zegt Lanser. 'Want het is erg rustig.' Als toerist moet je alleen de drukke eilanden Santorini en Mykonos mijden. Daar is het vanwege de drukte juist onbetaalbaar.

Benieuwd naar informatie over andere populaire vakantiebestemmingen? Lees hier hoe geschikt Duitsland is als vakantieland en hier alles over Italië.
 

Gerelateerde artikelen