Internationaal24 aug '16 06:08Aangepast op 26 aug '16 13:17

Krachtige aardbeving treft Italië

Auteur: Noémi Prent

Er zijn zeker 21 doden door een aardbeving met een kracht van 6,2 op de schaal van richter, in het midden van Italië. Het epicentrum van de beving lag op zo'n 150 kilometer ten noordoosten van Rome.

Bron: RAI
Bron: RAI

De aardbeving vond rond half vier plaats. Deze kon van Perugia tot in Rome gevoeld worden, zo'n 150 kilometer verderop. Het Amerikaanse seismologisch instituut USGS heeft code rood afgegeven voor de economische schade. De autoriteiten zijn bang dat het dodental nog verder zal oplopen. Zo'n 100 mensen worden nog vermist, melden de autoriteiten.

Er zijn flinke naschokken geweest. In Pescara del Tronto is een baby levend onder het puin vandaan gehaald. Het luchtbeeld van Amatrice laat een gigantische ravage zien. Het dorp is in gruis. De hulpverleners blijven zoeken naar mensen onder het puin.

Op een persconferentie in Rome wordt de vergelijking getroken met L'Aquila, waar in 2009 ruim 300 mensen om het leven kwamen. Ook wordt gezegd dat het leger wordt gemobiliseerd en dat sommige locaties moeilijk bereikbaar zijn.

'Er is enorm paniek geweest in een aantal dorpen in midden Italië', laat Pauline Valkenet, correspondent in Italië weten. 'Het laatste nieuws is van een persbureau dat zegt dat er tenminste zes doden zijn gevallen. Het zijn bergdorpjes, gehuchten, in de Appenijnen, op de bergen waar middeleeuwse huizen staan. Vannacht zijn er twee zware klappen geweest. Een klein dorpje waar 300 mensen wonen wordt in z'n geheel geëvacueerd.

Volg hier de livestream van de RAI over de aardbeving


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen