Internationaal21 sep '16 14:30

Oud-minister zaait verwarring met 'Chirac dood'-tweet

Auteur: BNR Webredactie

Het gerucht dat de Franse oud-president Jacques Chirac was overleden, ging vandaag rond over twitter. Maar de familie van Chirac ontkent dat hij is overleden. Wel verblijft Chirac sinds dit weekend in het ziekenhuis, waar hij werd opgenomen vanwege een longontsteking.

Foto: ANP
Foto: ANP

Oud-minister Christine Boutin was degene die met de tweet 'Mort de #Chirac' de geruchtenmolen op gang bracht rond het overlijden van de voormalige Franse president. Met name op social meida circuleerde het nieuws als een lopend vuurtje, waarop de familie van Chirac wel met een reactie móest komen. Schoonzoon Frédéric Salat-Baroux liet weten dat Chirac nog altijd in het ziekenhuis verblijft. Hij verzoekt iedereen om de 'rust te respecteren'.

Chirac was van 17 mei 1995 tot en met 16 mei 2007 president van Frankrijk. In 2002 werd hij herkozen voor een nieuwe termijn van vijf jaar. Voor zijn presidentschap was hij burgemeester van Parijs en tweemaal premier. Ook was hij als president, en dus staatshoofd van Frankrijk, co-vorst van Andorra.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen