Internationaal15 nov '16 08:57

Evacuatie gestrande toeristen Nieuw-Zeeland komt van de grond

Auteur: BNR Webredactie

In Nieuw-Zeeland is de evacuatie begonnen van honderden gestrande toeristen. Onder wie zestig Nederlanders. Zij zitten vast na de aardbeving van afgelopen weekend.Zeker zestig Nederlanders kunnen geen kant op na de aardbeving in Nieuw-Zeeland van afgelopen weekend. Ze zitten vast in het onder toeristen populaire kustplaatsje Kaikoura.

De schade is inmiddels opgelopen tot miljarden euro's. Vooral in het midden van het land zijn de problemen groot. In de hoofdstad Wellington staan gebouwen in het zakendistrict op instorten. En in Kaikoura - dat is een toeristische plaats waar veel mensen komen om walvissen te spotten - zijn die honderden toeristen gestrand waar je het over had. Alle toegangswegen zijn onbereikbaar. En dat betekent dat helikopters en schepen worden ingezet om de toeristen op te halen. 

Slecht en geblokkeerd

Het was een flinke opgave om bij de getroffen toeristen te komen. ‘Er zijn duizenden landslips geweest in de laatste twee dagen. De wegen zijn heel slecht en geblokkeerd’, zei Andrew Morten van Travel Essence daarover. Daarom vindt de evacuatie voornamelijk via zee en lucht plaats. In totaal zitten ongeveer 1200 toeristen vast in het plaatsje. Vanwege het risico op verdere naschokken wordt de toeristen aangeraden om niet te dicht bij de kust te komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen