Internationaal10 feb '17 10:23

Problemen met kaartverkoop songfestival

Auteur: Koos Tervooren

Er zijn problemen met de kaartverkoop voor het Eurovisie Songfestival. De organisatie in Oekraïne laat weten dat er mogelijk fouten zijn gemaakt bij het aanbestedingsproces.

Songfestivalfans in Nederland kunnen hun reis naar Kiev nog steeds niet boeken. Volgens Richard van de Crommert, schrijver van Het Grote Songfestival Boek, hoeven de fans zich geen zorgen te maken. 'Ze zullen er zeker voor zorgen dat het doorgaat. Twaalf jaar geleden ging ook van alles mis, ook toen was het in Oekraïne, en uiteindelijk stond er een glansrijke editie.'

Maar de tijd begint wel te dringen volgens Van de Crommert. 'Iedereen krijgt vlekken in z'n nek.' Het gebeurt volgens hem wel vaker dat als het songfestival in een land plaatsvindt dat de organisatie niet goed op orde heeft hulptroepen worden ingevlogen, vaak vanuit Zweden en Duitsland.' Dat zou nu ook kunnen gebeuren.

Het is niet zo dat de grote Europese landen het meest bijdragen aan het evenement. 'De grootste som geld moet uitgegeven worden door het land dat het organiseert, je hebt het dan over twintig miljoen euro', zegt Van de Crommert.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen