Internationaal21 mrt '17 17:18

Ook Britten weigeren laptops en tablets aan boord vliegtuig

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Passagiers van vliegtuigen die vanaf een aantal Arabische en Turkse vliegvelden richting de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vliegen, mogen voortaan geen grote elektronische apparaten meer meenemen in hun handbagage.

Douane op Schiphol. Foto: ANP.
Douane op Schiphol. Foto: ANP.

Alles wat groter is dan een mobiele telefoon moet vanaf vandaag in een koffer en verdwijnt zodoende in het vrachtruim van het vliegtuig. CNN baseert zich hierbij op een bron bij de overheid, die zei dat het verbod op elektronica verband houdt met informatie over al-Qaida. Die informatie zou kortgeleden in handen van Amerikanen zijn gekomen na een inval in Jemen.

 

Gezamenlijke actie

Volgens Britse media gaat het Verenigd Koninkrijk dezelfde regels hanteren en is het een gezamenlijke actie. KLM heeft laten weten niets te hebben gehoord van de Amerikaanse autoriteiten en gaat daarom zelf geen actie ondernemen.

 

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) laat weten dat een soortgelijke maatregel in Nederland niet aanstaande is, om dat daar ‘op dit moment geen aanleiding toe is’.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen