Internationaal1 jun '17 18:21

Corbyns kat heeft ook een politieke mening, hoor

Auteur: Judith Laanen

In de categorie 'hoe politiek is jouw huisdier?' doet Labour-leider Jeremy Corbyn een boekje open over 'El Gato', zijn kat.

De kat van Labour-leider Jeremy Corbyn. Foto Twitter
De kat van Labour-leider Jeremy Corbyn. Foto Twitter

'El Gato', Spaans voor 'de kat', is goed bevriend geraakt met een andere zwerfkat, met wie hij zijn eten deelt, 'dus hij vertoont socialistische trekjes', vertelde Corbyn aan de Britse krant The Independent.

'El Gato zal het vast goed met de andere kabinetskatten kunnen vinden'

Corbyn denkt ook dat El Gato het goed zal kunnen vinden met de andere katten die al in Whitehall wonen en de 'voortdurende territoriumoorlog' tussen hen. Op 10 Downing Street, de residentie van de premier, woont namelijk al Larry, het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Palmerston aangesteld en bij Financiën jaagt Gladstone op de muizen.

 

Labour haalt Conservatieven in

In de rest van het interview met de krant zegt Corbyn dat winst voor zijn partij de enige goede uitkomst van de verkiezingen op 8 juni zal zijn. In de peilingen haalt Labour namelijk de partij van premier May, de Conservatieven, in. Corbyn zei ook dat, mocht hij premier worden, één van zijn eerste daden het uitstellen van het bezoek van Donald Trump aan het Verenigd Koninkrijk zal zijn. Ook wil hij studenten helpen met hun studieschuld en af van de torenhoge studiekosten die er nu zijn.

Goed, tot zover deze update vanuit het Verenigd Koninkrijk, tot 8 juni. We kijken reikhalzend uit naar Corbyns verschijning in het stemhokje: met of zonder El Gato?

Gerelateerde artikelen