Internationaal8 jun '17 21:39Aangepast op 9 jun '17 07:06

En Marche wil met frisse vrijwilligers voor tweede overwinning gaan

Auteur: Bastiaan Kleinjan

Hoewel de partij nog maar iets langer dan een jaar bestaat, is En Marche klaar voor de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen van aanstaande zondag. De jonge beweging van de nieuwe president Emmanuel Macron dankt dat vooral aan de talloze vrijwilligers.

Foto: ANP.
Foto: ANP.

Want daar draait de campagne voornamelijk op. Gilles Legandre is voor En Marche de kandidaat in een aantal districten van Parijs en moet het daarin winnen tegen een zwaargewicht van Les Républicains: Nathalie Kosciusko-Morizet. ‘We zijn een nieuwe partij en we krijgen geen geld van de overheid, maar voor dit kiesdistrict zitten we al bijna aan het wettelijk vastgestelde maximumbedrag voor de campagne. Er zijn veel giften binnengekomen en de kandidaat hier heeft zelf een deel gefinancierd’, vertelt vrijwilliger Cyriel Bertram.

Ondanks dat de partij nieuw is, wordt er wel op een ouderwetse manier campagne gevoerd. ‘Ik heb het idee dat wij enthousiaster zijn dan de actieve leden van de gevestigde partijen’, denkt Bertram. ‘Iedereen is erg bevlogen. Het is juist een voordeel dat we allemaal jong en fris zijn. We hebben geen last van oude ruzies en rekeningen die nog moeten worden vereffend, zoals bij andere partijen’, vult een andere vrijwilliger aan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen