Internationaal15 jul '17 10:22

Russische lobbyist schoof ook aan bij Trump jr.

Auteur: BNR Webredactie

Een Russisch-Amerikaanse lobbyist die ooit werkte voor de contraspionagedienst van de Sovjetunie was vorig jaar ook aanwezig bij de veelbesproken bijeenkomst van Donald Trump junior en een Russische advocate. Dat meldt onder meer de Washington Post.

Dat nu ook Rinat Achmetsjin blijkt te zijn aangeschoven bij het gezelschap is volgens critici van Trump tot dusver het duidelijkste bewijs van interactie tussen het campagneteam van Trump en de Russen. In een interview met de Washington Post vertelde Achmetsjin dat hij met verscheidene anderen deelnam aan deze vergadering. NBC News was een van de eerste mediabedrijven die daarover berichtte.

Bekend was al dat de juriste Natalja Veselnitskaja een van de deelnemers was. Bij het gesprek in juni 2016 waren ook Trumps schoonzoon Jared Kushner en zijn toenmalige campagnechef Paul Manafort aanwezig. Naar verluidt zou de advocate op de vergadering belastende informatie presenteren over Hillary Clinton, de tegenstrever van Trump senior in de verkiezingscampagne destijds. Trump junior heeft ontkend dat die informatie ter tafel kwam

Achmetsjin zegt in de WP dat hij niet weet hoe de meeting in Trump Tower tot stand kwam. Hij zat die bewuste dag enkele blokken verderop te lunchen met Veselnitskaja, die zijn advies had gevraagd over wat ze zou gaan zeggen tijdens de bijeenkomst. 'Ze zei, 'waarom ga je niet met mee? Ik zei 'echt'? Ik was als enige gekleed in spijkerbroek en T-shirt', zegt Achmetsjin, die sinds 2009 een dubbel paspoort heeft. Hij zei ook dat Veselnitskaja na het overleg 'een document heeft achtergelaten'.

Gerelateerde artikelen