Internationaal25 jul '17 19:07Aangepast op 26 jul '17 07:23

Suriname pakt twee Nederlandse terreurverdachten op

Auteur: BNR Webredactie

De Surinaamse politie heeft twee Nederlanders gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.

ANP
ANP

De twee werden zondagavond al opgepakt, maar het bericht werd pas gisteravond (Nederlandse tijd) bekend. Het gaat om twee broers met een Surinaamse achtergrond en met de Nederlandse nationaliteit. Er zijn nog meer verdachten opgepakt, maar over hen is nog niets bekend.

Het ministerie van Justitie en Politie benadrukt dat de verdachten zijn opgepakt op basis van informatie van Surinaamse inlichtingendiensten en getuigen. Verder geeft het ministerie aan dat tot nu niet is gebleken dat de verdachten het hadden gemunt op buitenlandse ambassades in Suriname.

Het departement reageerde met die mededeling op berichtgeving van de lokale krant De West. Die meldde dat de Amerikaanse ambassadeur in Paramaribo beoogd doelwit zou zijn van IS-sympathisanten. Ook schreef de krant dat de Amerikaanse diensten de Surinaamse autoriteiten hadden ingelicht en naar Suriname waren afgereisd. Deze specifieke informatie wordt door het ministerie niet bevestigd. Ook wordt dus ontkend dat de arrestaties iets te maken hebben met informatie van buitenlandse diensten.

Het ministerie roept de bevolking van Suriname op de autoriteiten in alle rust hun werk te laten doen en niet te speculeren om de rust in de samenleving te behouden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen