Internationaal25 aug '17 22:34Aangepast op 26 aug '17 14:26

Agenten aangevallen in Brussel en Londen

Auteur: Jolijn Mes

Militairen hebben vrijdagavond rond tien voor half negen een verdachte man in het centrum van Brussel neergeschoten. Volgens de Belgische politie viel een man soldaten aan met een mes. Ook in Londen heeft een man agenten aangevallen.

ANP
ANP

Twee Belgische soldaten zijn lichtgewond geraakt. 'De jongeman is te voet en met een mes op twee militairen ingelopen. In een reactie hebben de militairen de man neergeschoten', aldus een woordvoerster van het Belgische Openbaar Ministerie. Volgens de Belgische omroep RTBF zou de man 'Allah Akhbar' hebben geroepen tijdens zijn daad.

Op de Boulevard Emile Jacquemain, waar het incident gebeurde, is massaal politie aanwezig. De man is aan zijn verwondingen overleden, zegt de politie, maar volgens het Belgische parket ligt de man in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het OM spreekt van een dertigjarige man die niet in verband gebracht kan worden met terroristische activiteiten.

Ook twee Engelse agenten zijn lichtgewond geraakt. De man die de Londense agenten aanviel is gearresteerd, meldt de politie. Rond Buckingham Palace, waar het incident plaatsvond, is veel politie.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen